2014. godina >>>  

(VIDEO) Projekt s IFO institutom ugradit će se u cjeloviti program gospodarskog oporavka buduće HDZ-ove vlade!


Zagreb

12.09.2014.


Minhenski institut IFO, jedan od najuglednijih ekonomskih instituta u svijetu s mrežom od više od tisuću znanstvenika, i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) započeli su suradnju na međunarodnom projektu pod nazivom „Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj“. Projektu koji će se ugraditi u cjeloviti HDZ-ov program gospodarskog oporavka.

Radni sastanci već danas!

Prof. dr. Siegfried Schönherr, koordinator ovog projekta (i direktor Odjela za međunarodne projekte IFO-a), na novinskoj je konferenciji izrazio zadovoljstvo zbog suradnje s našim stručnjacima, stranačkim i izvanstranačkim, s kojima je već danas održao više radnih sastanaka:

- Ovo je prvi put da naš institut surađuje s Hrvatskom i hrvatskim znanstvenicima, stoga smo izrazito počašćeni. Naš je institut međunarodno orijentiran i uživamo u ovakvim izazovima.Istočnonjemačka iskustva

Glavni tajnik IFO instituta prof. dr. Joachim Ragnitz uvjeren je u uspješnost suradnje s hrvatskim stručnjacima ujedno, povlačeći paralelu s procesom transformacije bivšeg DDR-a:

- IFO je spreman ponuditi odgovore na bitna pitanja za Hrvatsku. Neučinkovitost javnog sektora i nezaposlenost problemi su koje smo također imali u Istočnoj Njemačkoj. Hrvatskoj će biti korisno podijeliti naša iskustva.Zapošljavanje - po svaku cijenu!

Nakon njemačkih partnera, novinarima se obratio dr. sc. Tomislav Ćorić, predsjednik HDZ-ova Odbora za financije:

- Namjera ove suradnje jest kreiranje prostora za uspješan rad sljedeće vlade, one HDZ-ove, a ne rješavati loše poteze trenutačne vlade. Ovaj će se projekt ugraditi u ekonomski program buduće vlade i pomoći će nam u saniranju gospodarskih problema. A nezaposlenost je ključni problem s kojim će se HDZ baviti. Suradnja će ići upravo u smjeru povećanje zaposlenosti - po svaku cijenu!

HDZ u ligi prvaka

Prestižni minhenski institut, vrijedi dodati, surađuje s velikim brojem nobelovaca iz ekonomije. Kako je na samom početku njemačke partnere najavio ravnatelj Zakladne uprave ZHDZ-a Srećko Prusina, HDZ - nakon višemjesečne intenzivne suradnje s IFO institutom - jučer potpisanim ugovorom o projektu „Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj“ ulazi u ligu prvaka. Zaista.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.