2014. godina >>>  

Ugovor s njemačkim IFO institutom o jačanju zapošljavanja u Hrvatskoj!


Zagreb

12.09.2014.


Njemački institut IFO i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) potpisali su jučer u Zagrebu, u nazočnosti predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka, ugovor o suradnji na međunarodnom projektu pod nazivom „Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj“.

Potpis ovog ugovora - kako je naglasio ravnatelj Zakladne uprave ZHDZ-a Srećko Prusina - potvrda je dosadašnje višemjesečne intenzivne suradnje IFO instituta i ZHDZ-a. U projektu će zajedno sudjelovati vrhunski međunarodni eksperti, ne samo njemački, i niz hrvatskih izvanstranačkih i stranačkih stručnjaka.

http://hdz.hr/vijest/eu/njemacki-eksperti-u-hdz-ovu-timu-gospodarski-opo...

Cjeloviti HDZ-ov program gospodarskog oporavka

Prigodom potpisivanja, predsjednik Karamarko zahvalio se njemačkim prijateljima i partnerima na radu na tom zahtjevnom projektu koji će HDZ ugraditi u svoj cjeloviti program gospodarskog oporavka Republike Hrvatske:

- Ne treba naglašavati koliko je ovaj projekt važan s obzirom na tešku gospodarsko-socijalnu situaciju u Hrvatskoj. Posebno što ni Vlada ni predsjednik RH ništa konkretnog ne poduzimaju radi zaustavljanja negativnih trendova te pokretanja rasta i razvoja. HDZ-ov program obuhvaća reforme za stvaranje povoljnoga poduzetničkog okružja te uspostavljanje pravne stabilnosti i sigurnosti, a pripremili smo i prijedloge smanjenja poreznih i neporeznih davanja. Razrađujemo i cijeli paket mjera zapošljavanja i samozapošljavanja. HDZ ne želi doći na vlast kako bi - poput SDP-ove koalicije - dijelio fotelje i sinekure. Za nas je stranka mehanizam u funkciji boljitka hrvatske države, iskorjenjivanja siromaštva i nezaposlenosti!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/sada-su-jedino-vazni-gospodarski-oporava...

Među najuglednijima u svijetu

Minhenski institut IFO, osnovan 1949. godine, jedan je od najuglednijih ekonomskih instituta u svijetu. Vodi ga jedan od najvećih ekonomskih stručnjaka današnjice prof. dr. Hans-Werner Sinn, koji je član, među ostalim, Savjetodavnog vijeća Ministarstva gospodarstva Savezne Republike Njemačke, Bavarske akademije znanosti, Njemačke akademije znanosti Leopoldine, Europske akademije znanosti i umjetnosti...

Izaslanstvo IFO instituta u Zagrebu sačinjavaju glavni direktor prof. dr. Joachim Ragnitz, direktor Odjela za medjunarodne projekte i koordinator projekta „Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj“ prof. dr. Siegfried Schönherr te direktor Odjela za vanjske odnose Julio C. Saavedra.

Njemački eksperti danas su održali više radnih sastanaka s članovima HDZ-ova gospodarskog tima i s izvanstranačkim ekonomskim stručnjacima koji su uključeni u projekt IFO instituta i i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/s-njemackim-partnerima-razradujemo-gospo...

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.