2014. godina >>>  

DODJELA UVJERENJA O ZAVRŠETKU PROGRAMA MLADI U POLITICI I POLITIČKA AKADEMIJA PLUS


Zagreb

20.09.2014.


Danas su u sklopu 13. Općeg sabora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice dodijeljena uvjerenja polaznicima projekta Mladi u politici i Političke akademije PLUS. Uvjerenja su dodijelili Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Josip Bilaver, novoizabrani predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, dr. Michael Lange, direktor ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
Mladi u politici je projekt namijenjem članovima Predsjedništva Mladeži HDZ-a, a Politička akademija PLUS svojevrstan je dvogodišnji nastavak Političke akademije u sklopu kojeg su se polaznici pobliže upoznali s temama: Civilne udruge u RH, Demografska politika, Demokratski deficit i izbori za Europski parlament, Demokršćanske vrijednosti u politici, Ekonomska pitanja, Filozofija politike, Hrvatski identitet u medijima, Hrvatsko pitanje u BiH, Interno komuniciranje, Komunikacija s medijima i novi mediji, Moral i suvremeno društvo, Multikulturalizam, Načela konzervativizma, Politička analiza, Politička komunikacija, Politička participacija, Pravo EU i nacionalna zakonodavstva, Umijeće pregovaranja i upravljanje konfliktima, Upravljanje ljudskim potencijalima i Žene u politici.
Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, tom je prilikom rekao: „Hrvatska, HDZ a time i Mladež HDZ-a proživjeli su 24 velike godine. Od neovisnosti, preko međunarodnog priznanja pa sve do članstva u NATO-u i Europskoj uniji. Mnogi bivši i sadašnji članovi Mladeži dali su tome svoj veliki doprinos. Surađujući unazad 9 godina s Mladeži ta mi je suradnja predstavljala uvijek veliku radost i zadovoljstvo. Mladi su inovativni, poletni, puni duha i radosti. Stoga se i mi odmah bolje osjećamo pružajući im podršku.“

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.