2014. godina >>>  

Održana konferencija "Jačanje zdravstvenog sustava - mogućnosti i perspektive"


Zagreb

29.09.2014.


Danas su u Zagrebu u hotelu Sheraton Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Konrad Adenauer i Odbor za zdravstvo Hrvatske demokratske zajednice okupile stručnjake kako bi ponudili svoje odgovore na jedno jedino, ali prevažno pitanje - kako poboljšati hrvatski zdravstveni sustav i organizirale međunarodnu konferenciju pod nazivom "Jačanje zdravstvenog sustava - mogućnosti i perspektive".

Na konferenciji su sudjelovale i mnoge međunarodno priznate osobe s područja zdravstva: Ingrid Fischbach, parlamentarna državna tajnica njemačkoga Saveznog ministarstva zdravstva; Peter Kahn, komercijalni direktor Spire Healthcare - ponajveće privatne zdravstvene ustanove u Velikoj Britaniji; dr. sc. Steve Long, predsjednik SC Long savjetovanja (Calgary, Kanada); dr. sc. Michael Lange, direktor zagrebačkog ureda Zaklade Konrad Adenauer; dr. Janis Gillis iz latvijske Udruge za plastičnu kirurgiju...

Raspravi će se pridružiti i niz članova HDZ-ova Odbora za zdravstvo, redom sveučilišnih profesora ili doktora znanosti: Ante Ćorušić, akademik Željko Reiner, Milan Vrkljan, Pavo Kostopeč, Dario Nakić, Mislav Herman, Krešimir Rotim, Mario Zovak...
Kako je stanje u zdravstvu neodvojivo od stanja državnih financija, na konferenciji su sudjelovali i ekonomski stručnjaci: Tomislav Ćorić, Ivana Maletić, Goran Marić, Ivan Šuker, Ivan Bilić... Svi navedeni, zajedno, ponudili su rješenja za sanaciju (spas) hrvatskog zdravstva koja će predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo prof. dr. sc. Ante Ćorušić ugraditi u nacrt zdravstvene reforme koji je prošle godine predočio javnosti.

Konferencija je bila podijeljena u tri panela na kojima se raspravlja o zakonodavnoj vlasti i zdravstvenom sustavu, upravljanju i financiranju zdravstvenih sustava u EU te, treće, perspektivi razvoja zdravstvenog turizma (među inim, sudjelovao je i Gari Cappelli, predsjednik Odbora za turizam HDZ-a). Na velikom su stručnom skupu, summa summarum, više od 20 panelista, moderatora i izlagatelja - eskperata iz područja zdravstva, financija i turizma - pokazali i dokazali da hrvatsko zdravstvo ima i mogućnosti i perspektive za napredak.
Nakon prigodnog slova dobrodošlice ravnatelja Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećka Prusine, uvodnim su se govorima sudionicima obratili Ante Ćorušić te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je time i otvorio radni dio konferencije.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.