2014. godina >>>  

U suradnji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Hanns Seidel organizirano je studijsko putovanje u Wildbad Kreuth, München i Augsburg.


München

Od 03.11. do 06.11.2014.


Ovo putovanje kruna je prošlogodišnjeg projekta Menadžment lokalne politike provedenog u Virovitičko – podravskoj i Splitsko – dalmatinskoj županiji i namijenjeno najboljim polaznicima projekta.
Na studijskom putovanju su gradonačelnici i načelnici općina iz Hrvatske imali prilike upoznati se funkcioniranjem lokalne (samo)uprave u Bavarskoj.
Dr. Klaus Fiesinger, voditelj odjeljenja Srednja, Istočna i Jugositočna Europa, Kavkaz i Središnja Azija u Zakladi Hanns Seidel upoznao ih je s projektima Zaklade u Hrvatskoj i regiji. U Generalnom konzulatu Ivan Bulaja, konzul prvog razreda, upoznao ih je s poviješću prijateljskih bavarsko-hrvatskih odnosa i problematikom hrvatskog iseljeništva u Njemačkoj. Sa stranačkom organizacijom CSU-a upoznali su ih Christian Kattner, međunarodni tajnik CSU i Frank Gübner, poslovni tajnik CSU München. S proračunskom politikom grada Augsburga i punjenjem proračuna lokalnih zajednica upoznala ih je Eva Weber, zamjenica gradonačelnika grada Augsburga. Prijateljske odnose produbili su i sa sadašnjim i bivšim zastupnicima Bavarskog parlamenta: Walterom Taubenederom, Konradom Koblerom i Michaelom Kaniber. Michaela Kaniber novoizabrana je zastupnica u Bavarskom parlamentu hrvatskog porijekla koja je s radošću prihvatila zadatak učvršćivanja partnerskih hrvatsko-bavarskih odnosa.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.