2011. godina >>>  

STUDIJSKO PUTOVANJE U BRUXELLES


Zaklada Jarl Hjalmarson i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta organizirale studijsko putovanje u Bruxelles


Bruxelles

Od 11.10. do 14.10.2011.


Studijsko putovanje u Bruxelles bilo je organizirano 11. – 14. listopada 2011. za alumnije Političke akademije ZHDZ-a, a zajednički su ga organizirale švedska Zaklada Jarl Hjalmarson i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta.

Sedamnaestero polaznica i polaznika imalo se priliku detaljno upoznati s radom EU institucija i NATO saveza. Tijekom svog višednevnog boravka u Bruxellesu, posjetili su Europsku komisiju, Europski parlament, Glavni stožer NATO saveza, Misiju Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i Europsku pučku stranku.

Radi se o jednom u nizu studijskih putovanja u Bruxelles koja za svoj cilj imaju pobliže upoznavanje članica i članova HDZ-a s radom EU institucija. Slična studijska putovanja u Bruxelles ZHDZ izvodi sa svojim sestrinskim europskim političkim zakladama.

U Europskom su se parlamentu polaznici susreli s Gunnar Hökmarkom, švedskim zastupnikom iz redova EPP-a  i supredsjedateljom Zajedničkog parlamentarnog odbora EU – RH, zatim Ladom Juricom, voditeljicom Odjela za Interne i nove medije Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu te osobljem iz redova Moderaterne u Europskom parlamentu.

Pored ostalih, u Glavnom stožeru NATO saveza polaznike je primio NJ. E. Igor Pokaz, stalni predstavnik RH u Sjevernoatlantskom savezu, a u Misiji RH pri EU NJ. E. Branko Baričević.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.