2018. godina >>>  

Obilježavanje 96. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, Medvedgrad, Zagreb


Medvedgrad, Zagreb

13.05.2018.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zajednica utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice obilježile su 96. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, 13. svibnja 2018. na prostoru utvrde Medvedgrad na Medvednici.

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice, mr. sc. Andrejom Plenkovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Oltaru domovine u spomen na sve one koji su dali živote za slobodnu Republiku Hrvatsku.
Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske polaganju vijenaca na Oltaru domovine nazočni članovi izaslanstva bili su predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice, Gordan Jandroković, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećko Prusina i predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, Mario Kapulica.
 
Svečanu akademiju u dvorani javne ustanove Park Medvednica, na kojoj su bili brojni uzvanici, prijatelji i bivši suradnici dr. Franje Tuđmana, otvorio je Dinko Čutura, ravnatelj hrvatskog državnog arhiva.
U sklopu Svečane akademije predstavljen je kratki film o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i stvaranju Republike Hrvatske.
 
Nazočnima se, također, obratio predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, Mario Kapulica, koji je u svom emotivnom govoru istaknuo da je dr. Franjo Tuđman bio dobar čovjek koji je i protivnicima znao pružiti ruku mira te da je tekovina koju HDZ želi njegovati i danas. Rekao je da je dr. Franjo Tuđman cijeli svoj život čekao i pripremao se za ono što mnogi smatraju njegovim najvećim životnim djelom, a to je stvaranje jedinstvene, samostalne i nezavisne hrvatske države.
 
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković u svom je govoru naglasio je da je srčani pristup, kakvog je imao dr. Franjo Tuđman, Republici Hrvatskoj potreban i danas te da njegovu ideju suvereniteta i jedinstva Hrvatske svi moramo njegovati.

IZ MEDIJA:
http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/tudman-je-krenuo-sam-dovrsetak-svoga-povijesnog-projekta-docekao-uz-potporu

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/temeljito-se-trebaju-ispitati-sve-eventualne-nepravilnosti-koje-bi-mogle-zasjeniti


 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.