2018. godina >>>  

6. modul projekta Politička akademija PLUS, Zlatna Greda, Baranja


Zlatna Greda, Baranja

Od 18.05. do 20.05.2018.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer održala je šesti modul druge generacije polaznika projekta Političke akademije PLUS, 18.- 20. svibnja 2018. u Zlatnoj Gredi u Baranji.

Prvoga dana seminara nazočne je uvodno pozdravio i upoznao sudionike s programom seminara Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Također je održana panel diskusija na temu mladih u politici na kojoj su sudjelovali alumnisti Političke akademije ZHDZ: Mate Jurčević i Marin Piletić, alumnisti 1. generacije, Nikola Mažar, alumnist 2. generacije te alumnisti 8. generacije PA, Domagoj Mikulić i Ivan Radić.

Drugoga dana seminara u prijepodnevnom dijelu programa predavanja su održali predavači na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, doc.dr.sc. Danijel Labaš na temu Etike i politike te prof.dr.sc. Mladen Puškarić na temu Institucija Europske unije.
U poslijepodnevnom dijelu programa Europska pučka stranka i izbori za Europski parlament bile su teme predavanja dr.sc. Michaela Langa, voditelja ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu. Prof. dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta 'VERN' svojim je predavanjima sudionike je pobliže upoznao s modelima sukoba u međunarodnim odnosima te arapsko-izraelskim sukobima.

Trećega dana seminara održana je radionica u okviru političke komunikacije - javni nastup u elektroničkim medijima.
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.