2018. godina >>>  

Početak nastave 12. generacije polaznika Političke akademije ZHDZ, Zagreb


Zagreb

08.09.2018.


Uvodnim obraćanjem Srećka Prusine, ravnatelja Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, započela su predavanja 12. generacije polaznica i polaznika Političke akademije. Ravnatelj Prusina je u svom uvodnom obraćanju naglasak stavio na etičnost i vrijednosti u politici pri čemu je naveo važnost političkog obrazovanja zaželjevši polaznicima uspješno pohađanje programa Političke akademije.
Do sada je kroz 11 generacija program Političke akademije uspješno završilo 456 polaznika iz cijele Hrvatske, a mnogi od njih obnašaju visoke političke dužnosti, od lokalne pa sve do nacionalne i europske razine.
Polaznicima se je, također, prigodnim riječima obratio voditelj Političke akademije i član Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Ivo Ivančić koji ih je detaljno upoznao s programom Političke akademije.
Marko Prusina obratio se je polaznicima u ime Zaklade Konrad Adenauer s uredom u Zagrebu koja sa Zakladom hrvatskog državnog zavjeta na projektu Političke akademije surađuje od 2008.
 
Polaznike su pozdravili i alumnisti bivših generacija Političke akademije, a u njihovo su se ime obratili Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Karlo Ressler, savjetnik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Marija Vrhovski, ravnateljica Ureda za opće poslove Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske te Zlatko Pavičić, zamjenik gradonačelnika Grada Grubišnog Polja.
 
Nakon uvodnog obraćanja predavanja su održali predavači Političke akademije dr.sc. Ivan Tanta i dr.sc. Nikolina Borčić.
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.