2018. godina >>>  

Konferencija "Investicijski potencijali Hrvatske", Osijek


Osijek

22.09.2018.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Konrad Adenauer organizirale su konferenciju za župane, gradonačelnike i načelnike iz redova Hrvatske demokratske zajednice pod nazivom "Investicijski potencijali Hrvatske" 22. rujna 2018. u Osijeku.

U ime oragnizatora nazočnima su se obratili Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i dr. Michael Lange, voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu.

Uvodno su se nazočnima obratili Gordan Jandroković, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Hrvatskog sabora te mr. sc. Andrej Plenović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice koji je ujedno otvorio Konferenciju.
 
Nakon uvodnih izlaganja predsjednika HDZ-a i glavnog tajnika Gordana Jandrokovića, uslijedile su dvije panel-diskusije.
U prvom panelu o temi gospodarskih prioriteta u 2019. i investicijskih potencijala govorio je Darko Horvat, ministar gospodarstva Republike Hrvatske, a na temu infrastrukture kao pretpostavka razvoja izlagao je Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske. Klaus-Peter Willsch, zastupnik u njemačkom Bundestagu, sudionicima je približio iskustva Savezne Republike Njemačke na području investicijskih potencijala naglasivši kroz to jačanje njemačko-hrvatske suradnje. Prvu panel diskusiju moderirao je Božidar Longin, župan Zadarske županije.
 
 
Na drugom panelu o aktivnom upravljanju državnom imovinom govorio je Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Republike Hrvatske. Izlaganje na temu energetske budućnosti Republike Hrvatske održao je doc. dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske. Drugu panel diskusiju moderirao je Mato Čičak, zastupnik u Hrvatskom saboru i načelnik Općine Rugvica.
 
Konferencija je pobudila veliki interes javnosti a u njenom radu sudjelovalo je 6 ministara i oko 280 sudionika. 

Poveznice:

https://www.facebook.com/406059206159790/posts/1895878380511191

https://vijesti.hrt.hr/462967/strucna-konferencija-investicijski-potencijali-hrvatske

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.