2018. godina >>>  

7. modul projekta Politička akademija PLUS, Plitvice


Plitvice

Od 26.10. do 28.10.2018.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer održala je sedmi modul druge generacije polaznika projekta Političke akademije PLUS, 26.- 28. listopada 2018. na Plitvicama.

Prvoga dana seminara nazočne su uvodno pozdravili i upoznali sudionike s programom seminara Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Michael Lange, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu koji je sudionicima govorio o stanju Europske pučke stranke te o perspektivi europskih izbora.

Drugoga dana seminara predavanja su održali prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta 'VERN' i doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, saborska zastupnica. Prof. Cvrtila je svojim predavanjima sudionike pobliže upoznao s temom političke analize, kriznog upravljanja te je sudionicima govorio o američkoj vojnoj moći u suvremenim međunarodnim odnosima. Doc. Petrijevčanin Vuksanović sudionicima je govorila o analizi modernog obavještavanja i sigurnosnim savjetima.
Nakon predavanja uslijedila je panel diskusija u kojoj su sudjelovali prof. Cvrtila doc. Petrijevčanin Vuksanović a moderirao je Roko Milković, alumnist 8. generacije Političke akademije ZHDZ,
 
Trećega dana seminara predavanja na temu krize i izazova suvremene demokracije (postdemokracija) te na temu hrvatskog izbornog sustava održao je prof. dr. sc. Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.
 
Seminar je potakao veliki interes polaznika i njihovo aktivno uključivanje u rasprave na predavanjima tijekom trajanja seminara.
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.