2018. godina >>>  

Konferencija "Reformski potencijali – okviri za provedbu reformskih politika u Republici Hrvatskoj“, Tuheljske Toplice


Tuheljske Toplice

07.12.2018.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Konrad Adenauer organizirale su 07. prosinca 2018. konferenciju za župane, gradonačelnike i načelnike iz redova Hrvatske demokratske zajednice pod nazivom "Reformski potencijali - okviri za provedbu reformskih politika u Republici Hrvatskoj“ (ciljevi reforme sukladno nacionalnim i europskim strateškim prioritetima)

U ime organizatora nazočnima su se obratili Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i dr. Michael Lange, dosadašnji voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu. Lange je, ujedno, održao i svoj oproštajni govor zahvalivši na višegodišnjoj suradnji vodstvu Hrvatske demokratske zajednice i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Tom prigodom je zaželio puno uspjeha na novoj funkciji njegovom nasljedniku u Uredu za Hrvatsku i Sloveniju Zaklade Konrad Adenauer, Holgeru Haibachu.
 
Uvodno se je nazočnima obratio mr. sc. Andrej Plenović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice koji je ujedno otvorio Konferenciju.
Prigodnim govorom nazočne je pozdravio Otto Bernhard, član predsjedništva Zaklade Konrad Adenauer u Berlinu.
Nakon uvodnih govora Ministar uprave Republike Hrvatske i politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice, Lovro Kuščević govorio je na temu Reformi – primjeri dobre prakse zemalja članica Europske unije  i mjere za povećanje kvalitete javnih usluga na državnoj razini te na razini lokalne i regionalne zajednice.
Na prvom panelu pod nazivom „Reforma sektora vodnih usluga“ uvodno se je obratio sudionicima konferencije doc. dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske s osvrtom na Nacrt prijedloga Zakona o vodnim uslugama. U panel diskusiji sudjelovali su Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića i predsjednik Udruge gradova, ujedno i moderator panela, Damir Marenić, zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice te Slavko Pričćan, načelnik Općine Rovišće.
Na drugom panelu na temu mirovinske reforme uvodno se je nazočnima obratio Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske. U panel diskusiji sudjelovali su Dora Matošić, potpredsjednica  Odbora za financije Hrvatske demokratske zajednice u ulozi moderatorice panela, Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te Iskra Primorac, ravnateljica Središnjeg registra osiguranika.
Konferencija „Reformski potencijali“ pobudila je veliki interes javnosti a u njenom radu sudjelovalo je 4 ministra i oko 180 sudionika.
Poveznice:

Konferencija načelnika, gradonačelnika i župana iz redova HDZ-a (radio-stubica.hr)
Vijesti Radija Kaj, 07.12.2018. (kaj.hr)
Premijer Plenković s HDZ-ovim načelnicima, gradonačelnicima i županima (vijesti.hrt.hr)
Prime Minister meets with HDZ prefects, mayors and municipal leaders (glashrvatske.hrt.hr)

 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.