2018. godina >>>  

Konferencija o vrijednostima "Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu", Zagreb


Zagreb

06.12.2018.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Konrad Adenauer organizirale su 06. prosinca 2018. 6. po redu konferenciju pod nazivom „Vrijednosti u politici i društvu“.

U pozdravnom govoru u ime organizatora nazočnima su se obratili Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Otto Bernhardt, član Uprave Zaklade Konrad Adenauer u Berlinu.
Prusina se je, također, u svom pozdravnom govoru o vrijednostima prisjetio preminulog profesora, kolege i nadasve prijatelja, dr. sc. Dražena Glavaša koji je najviše u svojim predavanjima podučavao upravo o vrijednostima u društvu i politici.
 
Nazočnima se je uvodno obratio prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta na temu demokršćanskih vrijednosti u društvu.

Konferenciju je otvorio akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora te je nazočnima govorio o demokršćanskim vrijednostima u Hrvatskoj.

O demokršćanskim vrijednostima u Republici Sloveniji govorio je Matej Tonin, bivši predsjednik Slovenskog sabora.
 
U svečnom dijelu Konferencije nazočnima se je obratio dr. Lars Hänsel, voditelj tima za Europu i Sjevernu Ameriku u Odjelu za europsku i međunarodnu suradnju Zaklade Konrad Adenauer na temu razvoja rada Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj i Sloveniji.
 
Nazočne je pozdravio i predstavio svoj dosadašnji politički rad Holeger Haibach, budući voditelj Ureda Za hrvatsku i Sloveniju Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu.
 
Dr. Michael Lange, dosadašnji voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu na kraju Konferencije održao je i svoj oproštajni govor zahvalivši na višegodišnjoj suradnji vodstvu Hrvatske demokratske zajednice i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Tom prigodom je zaželio puno uspjeha na novoj funkciji njegovom nasljedniku u Uredu za Hrvatsku i Sloveniju Zaklade Konrad Adenauer, Holgeru Haibachu.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.