2020. godina >>>  

ODRŽANA LJETNA ŠKOLA 9. GENERACIJE POLITIČKE AKADEMIJE HDZ-a BIH, Solaris


Solaris

Od 18.06. do 21.06.2020.


Ljetna škola 9. generacije polaznika Političke akademije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u organizaciji Političke akademije HDZ-a BIH, Zaklade Hanns Seidel i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta održana je od 18. do 21. lipnja 2020. u Solarisu, Šibenik.
Prigodnim govorom Ljetnu školu otvorili su Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ-a BIH, mr. sc. Aleksandra Markić Boban, voditeljica Ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu te Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
Mr. sc.Aleksandra Markić Boban, nakon uvodnog govora, održala je predavanje na temu vanjskopolitičkih opcija za male države: zašto je EU važna.
 
Drugoga dana Ljetne škole u prijepodnevnom dijelu programa prof. dr. sc. Domagoj Bebić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu polaznicima je približio temu digitalne kompetencije - političke komunikacije u digitalno doba te održao radionicu pod nazivom: Kreiranje i upravljanje imidžom – društvene mreže, virtualna stvarnost. Mr. sc. Dinka Krčelić iz Projectus grupe održala je predavanje online putem Zoom aplikacije - Webinar: Izazovi današnjeg zapošljavanja u uvjetima digitalizacije, globalizacije i pandemije (Nestalnost poslovanja - Fleksibilnost zapošljavanja – što to znači za mene kao tražitelja posla – Ključne kompetencije).
 
Nakon prvoga bloka predavanja, polaznike i organizatore Ljetne škole u ugodnoj šetnji gradom, sa znamenitostima Grada Šibenika upoznao je i osobno proveo šibenski gradonačelnik, Željko Burić na čemu mu je vodstvo Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Hanns Seidel te vodstvo Političke akademije HDZ-a BIH srdačno zahvalilo.
 
U poslijepodnevnom dijelu programa Zdeslav Perković iz Službe za Protokol Hrvatskog sabora održao je predavanje iz područja diplomatskog protokola i bontona te održao radionicu s polaznicima na primjeru simulacije službene večere.
 
Trećega dana Ljetne škole u jutarnjem dijelu programa Ljetne škole, Zdeslav Perković sudionicima seminara govorio je o osnovama političkog protokola a o problematici podijeljenog društva govorila je prof. dr. Gordana Iličić s Filozofskog fakulteta u Mostaru.
U poslijepodnevnom dijelu programa dr. sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku održao je predavanje o odnosu medija i politike te radionicu komunikacijskih vještina.
 
Četvrtoga dana Ljetne škole, prof. dr. Nino Ćorić s Filozofskog fakulteta u Mostaru održao je predavanje na temu analize izbornih kampanja.
 
Na ljetnoj školi sudjelovali su, također, predstavnici i alumnisti Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Mihaela Cvek, Hrvoje Mesar, Fabijan Palinić i Iva Sušić.
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.