2020. godina >>>  

Konferencija "Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu"


Zagreb

04.12.2020.


U okviru tradicionalne konferencije pod nazivom "Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu" u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer, 04. prosinca 2020. u Zagrebu online predavanja održali su akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabòra i prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta uvodno je pozdravio goste s riječima: "Svjesni smo kojom se brzinom danas mijenjaju događaji, gospodarstvo i društvo općenito. Međutim, neke vrijednosti, one demokršćanske - ostaju iste. Mijenjaju se okolnosti u kojim djelujemo, mijenjaju se akteri kao i očekivanja". Akademik Reiner je govorio o demokršćanskim vrijednostima u politici a rektor Tanjić je iznio svoje viđenje demokršćanskih vrijednosti u Hrvatskoj. Nakon predavanja akademika Reinera i rektora Tanjića s njima je razgovarao Holger Heibach, voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju.
Prusina je zahvalio gostima na sudjelovanju naglasivši da su Božić i Božićno vrijeme mira i obitelji i vrijeme u kojem u kojem analiziramo godinu koja je pri kraju te da je za Hrvatsku ovo bila velika godina na međunarodnom planu, godina u kojoj je u izvanrednim okolnostima Hrvatska uspješno predsjedavala Europskom unijom. Na samom kraju Konferencije Prusina je gostima zaželio Sretan i Blagoslovljen Božić. 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.