2021. godina >>>  

LJETNA ŠKOLA 10. GENERACIJE POLITIČKE AKADEMIJE HDZ-A BIH, Split.


Split

Od 04.06. do 07.06.2021.


Ljetna škola 10. generacije polaznika Političke akademije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u organizaciji Političke akademije HDZ-a BIH, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Hanns Seidel održana je 04.-07. lipnja 2021. u Splitu.
Uvodno su pozdravili sudionike i upoznali s programom mr.sc. Aleksandra Markić Boban, voditeljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu, Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Lidija Bradara, politička ravnateljica Političke alademije HDZ BIH, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BIH a nakon toga, na panel diskusiji na temu izbora u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kojom je moderirao Srećko Prusina sudjelovali su Lidija Bradara, Damir Džeba, zastupnik u Parlamentu Federacije BIH, Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, Mladen Bartulović, bivši načelnik Općine Podstrana te , Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.
Drugi dan seminara započeo je predavanjem Borjane Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BIH na temu izbora u podijeljenim društvima na primjeru Bosne i Hercegovine a nastavljen radionicama na temu treninga javnog nastupa i argumentacije koje su održali članovi Debatnog kluba Zagreb.
Trećega dana seminara mr.sc. Aleksandra Markić Boban održala je predavanje s temom vanjskopolitičke opcije za male države: zašto je EU važna te je održana debata: prednosti i izazovi članstva u EU u organizaciji Debatnog kluba Zagreb. U poslijepodnevnom dijelu programa seminara predavanje na temu političke kominikacije – medijske manipulacije te radionicu kojom su vježbane komunikacijske vještone održao je dr.sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku.
Ljetna škola završila je predavanjem prof. dr. sc. Domagoja Bebića s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu na temu Digitalnih kompetencija: Politička komunikacija u digitalno doba.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.