2021. godina >>>  

Konferencija "Političko obrazovanje i diplomacija u suvremenom svijetu" u povodu skupa alumnista i dodjele uvjerenja 10. generaciji PA HDZ-a BIH, Mostar


Mostar

16.09.2021.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Hanns Seidel i Politička akademija HDZ-a BIH u povodu Skupa alumnista i dodjele uvjerenja za 10. generaciju PA HDZ-a BIH organizirali su konferenciju pod nazivom "Političko obrazovanje i diplomacija u suvremenom svijetu", 16. rujna 2021. u Mostaru.
Uvodno su se nazočnima obratili pozdravnim riječima Lidija Bradara, politička ravnateljica Političke akademije HDZ-a BIH, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda parlamentarne skupštine BIH, Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Aleksandra Markić Boban, voditeljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu te Klaus Fiesinger, regionalni direktor za jugoistočnu Europu Zaklade Hanns Seidel.
Ravnatelj Prusina u uvodnom obraćanju rekao je: „Gledajući politički i strateški, Hrvati su jedan od rijetkih naroda koji ima dvije domovine i to ne smijemo i nećemo zaboraviti. Hrvati u Bosni i Hercegovini su konstituivni narod i najbrojnija hrvatska zajednica izvan Republike Hrvatske, posebno važna za čitav hrvatski narod. Kao što je rekao i predsjednik Vlade Andrej Plenković: „Mi tu privrženost potpori Hrvatima u BiH kontinuirano ponavljamo i dokazujemo, ne samo svesrdnom političkom podrškom, već isto tako i brojim projektima, koji se provode između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osobito kroz programe suradnje.“
Taj vid suradnje su i naše dvije političke akademije i zaklade koje su mali, ali važan kotačić u toj suradnji. Kolegice i kolege, iako je 10 godina iza vas, pred vama su, uvjeren sam, još mnoge godine. Zaklada hrvatskog državnog zavjeta nastavit će podržavati vaš rad, uvijek smo tu s vama i za vas. Štoviše, nastavit ćemo osmišljavati nove projekte na kojima ćete biti naši dragi gosti i aktivni sudionici.“ – naglasio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.