2021. godina >>>  

Svečana dodjela uvjerenja polaznicima 2. generacije programa Politička akademija PLUS, Zagreb


Zagreb

06.12.2021.


U okviru već tradicionalne Konferencije "Vrijednosti u politici i društvu" u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Zaklade Konrad Adenauer održana je dodjela uvjerenja polaznicima 2. generacije programa Politička akademija PLUS. Do sada je u dvije generacije ovaj program završilo 32 polaznika. U tijeku su predavanja za 3. generaciju.

Pa plus je trogodišnji program. Radi se o svojevrsnom nastavku i dogradnji programa Političke akademije, a namijenjena je polaznicama i polaznicima, odabranima od strane predavača na Političkoj akademiji.

Cilj Političke akademije PLUS je obrazovanje političkih stručnjaka koji će zauzimati stranačke i državne dužnosničke pozicije, poštujući i pridržavajući se načela demokršćanskog svjetonazora, najviših etičkih standarda političkog djelovanja te, posljedično, podizanje ukupne razine kulture političkog dijaloga u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Politička akademija PLUS sebe vidi kao regionalni centar izvrsnosti političkog obrazovanja, s visokim ugledom, koja ispunjava najviše standarde kvalitete izvedbe suvremenog obrazovnog procesa.

PA PLUS obuhvaća 7 područja i to: Politika, Međunarodni odnosi i međunarodna politika, Međunarodna sigurnost i obrana, Ekonomija za političare, Politička analiza, Politička komunikacija te Protokol i bonton.

Uvjerenja im je dodijelio Gordan Grlić Radman, izaslanik predsjednika Vlade RH i Hrvatske demokratske zajednice te ministar vanjskih i europskih poslova.

„Trudili smo se pružiti vam konkretna znanja i vještine, ali iznad svega, profesionalni i ljudski pristup u političkom djelovanju. Poštenje, dosljednost i karakter su ono što političara treba krasiti.
I bit ću sretan, sutra, kad vas vidim u javnom životu i čujem da o vama to govore. Uspjeh je naravno vaš, ali dopustit ćete ponos je pomalo i naš, mene i mojih kolega koji su nesebično prenosili svoja znanja na vas i sad željno iščekujemo da zaigrate tu utakmicu života“, naglasio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.