2022. godina >>>  

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI S HRVATSKIM KATOLIČKOM SVEUČILIŠTEM, Zagreb


Zagreb

15.03.2022.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) i Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) sklopili su Sporazum o suradnji 15. ožujka 2022. u Zagrebu, kojim se definira okvir buduće suradnje na području stručne prakse studenata HKS-a u ZHDZ-u, zajedničke organizacije stručnih javnih skupova i događaja i znanstveno – nastavne i stručne djelatnosti.

Sporazum je, u ime ZHDZ-a, potpisao ravnatelj Zakladne uprave, Srećko Prusina, a u ime HKS-a, rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Prigodom potpisivanja Prusina je izjavio: „Zaklada na ovaj način institucionalizira okvir suradnje s Hrvatskim katoličkim sveučilištem, s kojim već niz godina surađuje na području gostujućih predavanja i suorganizacije javnih događaja iz različitih društvenih tema. Ovim Sporazumom otvaramo vrata i za proširenje suradnje, a svako pojedino područje suradnje posebno će se dogovarati. Suradnja s visokim učilištima predstavlja važnu komponentu rada Zaklade, kao svojevrsnog društvenog think-tank-a koji artikulira različite teme društvenog života“ – naveo je Prusina.
 
ZHDZ u svom radu angažira veliki broj sveučilišnih i visokoškolskih nastavnika s mnogih visokih učilišta, budući da se profilira kao društvena platforma za dijalog između različitih aktera na području političkog obrazovanja i šire.
 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.